Van’da depremin meydana geldiği ilk günden beri bölgede yaraların sarılması için adeta yardım seferberliği başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bölgenin geleceğinin şekillenmesi için iki ayrı hesap numarası açtı. Yardımseverleri para yardımı bağışında bulunmaya davet eden Başkan Altepe, bu hesaplarda toplanan paralarla bölgeye kalıcı eserler bırakılacağının altını çizdi.

Depremin yaşandığı ilk gün bölgeye tak donanımlı bir arama kurtarma ekibi yönlendiren ve bugüne kadar 5 Tır’lık yardım malzemesini depremzedelere ulaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bölgede kalıcı eserlerin bırakılması için para yardımlarının toplanmasına öncülük ediyor.

Yazının Devamı »

Tagged with:
 



Olası deprem alarmının verildiği Bursa’da Kızılay Bursa Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer’in açıklamaları ürküten gerçeği gün yüzüne çıkardı. Gayri resmi rakamlara göre 2 milyon 500 bin kişinin yaşadığı Bursa’da 40 bin binanın yıkılma olasılığının yüksek olduğu yönündeki açıklamaların ardından çadır sayısının 2 bin 500 olduğu öğrenildi.

Yazının Devamı »

Tagged with: