Google’ın hayatı kolaylaştıran servislerinden biri de Google Maps, yani harita servisi. Google Maps hayatımıza girdiğinden beri bulunduğumuz bir yerden bilmediğiniz bir yere gitmek eskisi kadar zulüm değil artık.

Yazının Devamı »

Tagged with:
 

Geçtiğimiz Ekim ayında, Trevor Eckhart isimli bir uygulama geliştiricisi bazı mobil cihazlarda yer alan Carrier IQ şirketine ait bir mobil yazılıma yönelik şüphelerini ortaya koymuş ve bugün iyice hararetlenen gelişmeler için ilk adımı atmıştı. Eckhart’a göre Carrier IQ bünyesinde üretilen ve adının iqrd olduğu iddia edilen yazılım, kullanıcıların telefonda yaptıkları işlemleri ve kısa mesaj gibi önemli bilgileri kaydederek bir başka noktaya aktarıyor.

Yazının Devamı »

Tagged with:
 

Facebook akıllı telefonlar için Facebook Messenger’ını tanıttıktan sonra şimdi de Windows kullanıcıları için siteden ayrı çalışan bir sohbet uygulamasını test ediyor.

Facebook Yardım Merkezi’nden tanıtılan bu sohbet programı şuan için ufak bir grupla test edilmekte. Yakın zamanda herkese uygun olacağını bildirien Facebook ayrıca bu uygulamada “Haber Bandı”nın da olacağını bildiriyor.

Bu uygulamayı kullanmak için Windows 7 sürümünün yüklü olması gerektiğini bildiren Facebook yetkilileri video aramasının ise şuanda mümkün olmadığını söylemekte.

Facebook’un bu konuyla ilgili yardım merkezi sayfasına ulaşmak için bu linki kullanabilirsiniz.

sosmed.net

Tagged with:
 

Facebook dün itibariyle iletilerdeki kelime sınırını artırdı. Daha önce 5000 kelime ile sınırlı olan Facebook iletileri artık 60000 kelime alabiliyor. Bu da bir önceki sınırın 12 katı oluyor.

Facebook + Journalist sayfasında açıklanan bu limit 160 ile başlamışken 2009 senesinde 420′ye çıkarılmış. 2011 Temmuz’da 500′e çıkartılan limit ilk önce Eylül ayında 5000 şimdi de 60000 oldu.

Facebook’a rakip diğer sosyal ağ Google+ ise TechCrunch‘a göre hiç bir sözcük limitinin olmadığını söylese de platformun 100000 kelimeden fazlasını almadığı gözlenmiş.

Bu limit artırımıyla birlikte uzun linklerin daha fazla haber kaynağında daha fazla görünür olabileceği ise hala şüpheli.

sosmed.net

Tagged with:
 

WordPress.com önceki gün  itibariyle Google AdWords’e alternatif olacak bir reklam planı olduğunu duyurdu. Uzun süredir beklenen açıklamanın gelmiş olması ise hiç kimseye sürpriz olmadı.

Yazının Devamı »

Tagged with: