Justin Bieber çılgınlığı devam ediyor. Sosyal ağlardaki muhteşem performansıyla tanıdığımız genç şarkıcı Justin Bieber internet aleminde bir rekora daha imza atarak Bing.com’da 2011 senesinin en fazla konuşulan kişisi oluyor.

Yazının Devamı »

 

Facebook’un en çok oynanan arcade oyunu olan Diamond Dash, şimdi AppStore’da ücretsiz oyunların arasında yerini alıyor. Dünyanın 3. büyük sosyal oyun geliştiricisi  olan Wooga, bugün itibariyle Diamond Dash’in iPhone, iPod touch ve iPad üzerinden oynanabileceğinin müjdesini verdi. Daha önce Facebook üzerinden ayda 10 milyondan fazla kişi tarafından oynanan bu heyecanlı oyunun mobil sürümü, Çarşamba günü Paris’te gerçekleşen ve Avrupa’nın en büyük İnternet Konferansı olan Le Web’de tanıtıldı.

Yazının Devamı »

Tagged with:
 

Coca-Cola geçtiğimiz ay içerisinde Portekiz’de mükemmel bir fikir geliştirerek duygulara dokunan bir reklam oluşturdu.

Fikir ise şöyle; Benfica isimli futbol kulübünün mağazasının ortasına bir cüzdan bırakmak. Cüzdanın içine ise 200 Dolar ve çok yakında olacak Portekiz’in en büyük derbilerinden Benfica-Sporting Lisbon maç bileti yerleştirmek. Yalnız, bu ikisi de cüzdanın içerisinde çok açık bir yerde görünecek şekilde duruyorlar.

Yazının Devamı »

 

23 Eylül 2011’de düzenlenen Facebook f8 Konferansı’nda tanıtılan ve Facebook’un yeni özelliklerinden biri olan “Zaman Tüneli” çok konuşulmuştu. Facebook’u bir sosyal iletişim ve paylaşım mecrasından çok öteye taşıyacağı ortada olan yeni özellik oldukça beğenildi ve artık bu yeniliği tüm kullanıcılara açmanın vakti geldi.

Yazının Devamı »

 

Turkcell Superonline’ın bir hizmeti olan Fibertweet, kullanıcılarına Twitter’da 140 karakterin üzerinde iletiler yazma imkanı tanıyan bir tarayıcı eklentisi.

Fibertweet, kullanıma açıldığı Ağustos ayından bu yana 20 binin üzerinde kişi tarafından bilgisayarlarına yüklenmiş ve şu zamana kadar 32 bini aşan Twitter iletisi eklenti üzerinden gönderilmiş.


Yazının Devamı »

Tagged with:
 

Mobil cihazların her geçen gün artan kullanım oranları ve geleceğe dair vazgeçilmez özellikleri, internet dünyasının da mobille iyi geçinmesini gerektiriyor. Bu doğrultuda birçok internet sitesi ve internet üzerinden hizmet veren oluşumlar mobil dünyada da birer temsilci barındırmaya başladılar. Son derece hızlı bir şekilde gerçekleşen bu temsilcilik hamlesi henüz yolun başında sayılır. Dolayısıyla mobil dünyada yer alacak internet sitelerinin uyması gereken sözlü kurallar henüz tam olarak şekillenmedi. Buna karşın Google, “Mobil Sitelere Yönelik En İyi 10 Uygulama” adını taşıyan bir hayli başarılı bir yönerge hazırladı ve yayınladı.

Yazının Devamı »

Tagged with:
 

2012’de Türkiye dijital pazarını etkileyecek trendleri çıkardım, hem de tam 12 tane çıkardım. İçiniz rahat olsun, dijital, 2012’de de pazarlama dünyasının en dinamik ve en yenilikçi mecrası olmaya devam edecek. Ajanslar, bu yılı, yeni tüketici davranışlarına ve yeni pazarlama taktiklerine adapte olmaya çalışarak geçirdiler. Bu yıl da uğraşmaya devam: Farklı ekranlarda videoyu nasıl yönetiriz, sosyal medyadaki değişimlere nasıl ayak uydururuz, mobilde ne yapmalı?
Türkiye 2012 dijital pazarlama manzarasında ne gibi gelişmeler olacak, bakalım:

Yazının Devamı »

 

2011’de durum çubuğuna en çok yazılanlar arasında Türkiye’den yalnızca Galatasaray ve Fenerbahçe listelerde yer bulabildi. Bilişim dünyasından ise Steve Jobs’ın ölümü ve Call of Duty ilk 10′da yer aldı.

Listenin ilk sırasında ölümüyle olay yaratan Usame Bin Ladin yer alıyor. İkinci sırada ABD’deki en önemli spor olaylarından biri olarak kabul edilen Super Bowl finali yer alıyor. Üçüncü sırada Casey Anthony’nin suçsuz bulunması yer alırken, dördüncü sırada “Two and a half man” dizisinden ayrılmak durumunda kalan Charlie Sheen yer alıyor.

Yazının Devamı »