Firefox ve Google’ın büyük ortaklığı Kasım ayında bitti… Peki bundan sonra ne olacak?

Google, birkaç senedir Firefox’da varsayılan arama motoru olarak yer alıyor ve Mozilla buradan birtakım telif hakkı gelirleri elde ediyor. Ancak bu anlaşma geçtiğimiz ay sona erdi. Peki bu Firefox için ne anlama geliyor?

Yazının Devamı »

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü uhdesinde, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesince gerçekleştirilen 3. İstanbul Edebiyat Festivalinin Çarşamba günü gerçekleştirilen ikinci etkinliği “İnternet ve Edebiyat Paneli”ydi. Önceki oturumda Hüseyin Akın ve Gonca Özmen’in de üzerinde durdukları “İnternet, Edebiyat Dergilerinin Rolünü Çalıyor mu?” sorusunun cevaplandırılmaya çalışıldığı panelin yöneticisi olan Mahmut Bıyıklı kısa bir giriş yaparak internetin bugün edebiyat üreticileri tarafından yadsınamaz bir noktada bulunduğunu ifade etti. İnternetin iletişim biçimlerini ve okuma kültürünü köklü değişikliklere uğrattığına ve edebiyatın bu değişikliklere paralel olarak yeni imkânlar kazandığına değindi.

Yazının Devamı »

 

Yenilikci toplum Japonların geliştirdiği bu sistem, yakıt teknolojisinde yeni bir çığır açabilir. Japonya’ nın en büyük tuvalet sistemleri firmasının Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkan bu motor, tamamen insan dışkısı ile çalışıyor. Tuvaletlerden kaynaklanan karbon salınımını azaltmak için geliştirilen proje sonunda ortaya çıkan motorun üstünde klozet var ve burada biriktirdiğiniz dışkılar ile ulaşım ihtiyacınızı, tuvalet ihtiyacınız sayesinde, çevreci bir şekilde giderebiliyorsunuz.

Yazının Devamı »

 

EA Sports’un popüler futbol oyunu FIFA 12’den ilginç sahnelere bir göz atın.

EA Sports’un yapımcılığını üstlendiği FIFA serisinin son oyunu FIFA 12 oyun esnasında ortaya çıkan garip sahnelerle akıllarda yer edinmeye başladı.

 

 

 

 

 

 

Yazının Devamı »

 

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün uzun yıllar sürdürdüğü çalışmaları sonucu hayata geçirdiği Mernis uygulaması ile her vatandaşa bir vatandaşlık numarası verilmiştir.

Yazının Devamı »

 

Türkçe iTunes

09 Aralık 2011

Uzun zamandır iphone kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği türkçe itunes programı artık türkçe olarak sunuluyor, iphone kullanıcıları için büyük kolaylık oldu..

Programı aşağıdaki linke tıklayarak resmi sitesinden indirebilirsiniz…

Kaynak: mailce.com

http://www.apple.com/itunes/download/