Türkiye’de alan adı alım-satımına profesyonel şekilde aracılık eden AlanAdlari.com açık arttırma serisiyle alan adı pazarına yeni bir hareketlilik getirdiğini söyleyebiliriz. İkinci açık arttırma serisinde e-ticarete dönük alan adları alıcılarını bekliyor.

Alanadlari.com’un standart açık artırmalardan farklı olarak başlattığı her ay düzenlenen tematik açık artırma satışında ilk satışlar “coğrafya” temalıydı. Bu kategoride 49 isim açık artırmaya çıkmış, ve aydin.com 20 bin TL bedelle Turgut Aydın Holding tarafından satın alınmıştı.

Bu kez Türkiye’de internetinin en sıcak alanı e-ticaret söz konusu ve şu anda 500 alan adı içinden seçilen 148 alan adı satışa sunulmuş durumda. Tematik açık artırmaya katılmak isteyenler 26 Nisan’a kadar harekete geçebilir.

Yazının Devamı »

 

Yeni yılın ikinci haftasını heyecan veren gelişmelerle geride bıraktık. Özellikle geçen hafta gelen iki yatırım haberinin gündeme damgasını vurduğunu paylaşalım.

2012′nin en hızlı yatırımcılarından biri olan 212 Capital Partners, yılın ilk yatırımını Solvoya’ya yaptı. Geçen hafta gelen yatırım haberlerinden bir diğeri ise Hürtürk kardeşlerin girişimi olan PreviewMyEmail’in, SMTP tarafından satın alınmasıydı.

Türkiye’deki Farmville ve LinkedIn kullanıcılarına dair önemli verilerin yanı sıra Türkiye’deki girişimcileri yakından ilgilendiren The Europas’ın kısa listesine de geçen hafta yer verdik. Öte yandan Apple TV’nin Türkiye pazarına resmen girmesi internet sektörünü yakından ilgilendiren gelişmeler arasındaydı.

Bu ve bundan fazla gelişmeye tanık olduğumuz geçen haftanın en önemli haberlerine aşağıda ulaşabilirsiniz. İşte kaçırmamanız gereken geçen haftanın en önemli 10 haberi…

Yazının Devamı »