Barcelona’daki Dünya Mobil Kongresin’de Google, Android hakkında çok önemli bilgileri paylaştı. Google’ın anons ettiği bu önemli bilgiler arasında günde 850,000 Android cihazın aktive edilidiği de vardı. 

Yazının Devamı »

 

Sosyal medyanın gelişmeye başlaması ile birlikte kitle iletişim araçlarından gelen haberler de sorgulanmaya başladı. Sosyal medya yıllardır toplumların maruz kaldığı dezenformasyona engel olabilir mi henüz bilinmiyor. Ancak Craiglist’in kurucusu Craig Newmark’ın hayırseverlik açılımı Craigconnects’in, sosyal medyanın ABD’de yürütülen politik kampanya sırasında çıkan haberleri ne kadar güvenilir yaptığıyla ilgili araştırma, bu konu hakkında ipuçları sunabilir.

 

IHS Screen Digest Media Research’e göre Facebook oyunlarında olgunluk evresine ulaşıldı. 2009 ve 2010 yıllarında Facebook’taki oyuncu sayısı büyük artış gösterirken 2011 yılında her şey terse döndü ve oyuncu sayısında düşüş yaşandı. 2010 yılında Facebook kullanıcılarının %50′si oyun oynarken, 2011 senesinde oyun oynayan kullanıcı oranı %25′e geriledi.

Yazının Devamı »